Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

留学生 ~ exchange students

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

tiistai 24. elokuuta 2010

留学生 ~ exchange students

Eilen oli kiireinen päivä vaihtareiden kera. Lähdin puoli yhdeksältä aamulla bussiasemalle Hongkongista saapuvaa Iristä vastaan. Aika pitkä reissu takana, sillä hän oli joutunut vaihtamaan konetta Saksassa, ja hän saapui Helsinki-Vantaalle noin puoli kahdelta yöllä, ja matkasi sieltä läpi yön bussilla tänne Jyväskylään. Rankkaa!

Vietiin Iriksen kamat sit hänen kämpilleen ja käytiin kaikki paperihommat läpi, ja sit mentiin keskustaan ostaan hänelle prepaid-liittymä sekä bussikortti. Sit nähtiin Melissa, Minsi ja Jo sekä toinen tutori Emppu, ja mentiin lounastamaan Viikinkiravintolaan!↑ Nää singaporelaiset tytöt saivat puoli vuotta kestäneen työharjoittelunsa päätökseen viime perjantaina, joten sovittiin, et käydään vielä yhdessä lounaalla ennen heidän kotiinpaluutaan. Tänään tytöt lähtivät kahden viikon kiertomatkalle Italiaan ja Kreikkaan, ja palaavat sitten Suomen kautta heti takaisin Singaporeen.↑ Viikinkiravintolassa on lounasaikaan ihan edullista syödä, sillä 8,10 euron hintaan saa syödä runsaasta salaattipöydästä ja lipittää päivittäin vaihtuvaa keittoa niin paljon kuin tykkää, sekä valita yhden päivän pääruuista, joka tuodaan erikseen pöytään. Oon aina sen salaatin ja keiton jälkeen jo niin täynnä, et ei tota pääruokaa meinaa oikeen jaksaa koskaan syödä. Ehkä pitäis luovuttaa, ja ottaa ens kerralla vaan se salaattipöytä+keitto, kun sen saa hintaan 6,50€! Tuolla raflassa on tosi söpöt astiat.↑ Lounaan jälkeen käytiin viel pääkampuksella hoitaan asioita, ja otettiin samalla vielä vikat yhteiskuvapolaroidit.

Lähdettiin sit singaporelaisten ja Iriksen kanssa käymään Cittarilla ostaan Irikselle kaikkee tarpeellista. Singaporelaiset osas hienosti kertoo hänelle, mitkä tuotteet ovat kaikista edullisimpia. Osasivat ruuanlaittovinkkejäkin antaa; semmosii suomalaisittain vähän outoja, mutta ehkä tuolla Aasiassa tommosii ruokii sit tehdään. :-D

Kun päästiin kassalle, kello oli jo 13:15, ja mun piti tavata yks toinen tutori, kiinalainen Haixi klo 13:20... Hups. Noh, heitin tytöt äkkii himbeen ja olin pikkasen myöhässä meidän tapaamispaikassa, mut onneks Haixi tuli ihan samaan aikaan siihen kuin mitä minäkin. Sit lähdettiin kaksin ajeleen kohti Tikkakosken lentokenttää.

Meillä on aina backup-tutorit, jos itse ei pääse vaihtariaan vastaan jne. Mut oli merkitty Haixin backupiksi, ja koska hänellä ei ole ajokorttia, pyysi hän jos voisin lähtee hänen kanssaan Englannista tulevaa vaihtaria vastaan lentokentälle. Kiireinen päivähän tuosta tuli, mut eei se mittään. Haixi on nyt vuoden opiskellut JAMKissa, ja meinaa siellä tehdä koko tutkintonsa Facility Managementin puolella. Ihmeen rakastunut hän tuntui olevan Suomeen.

Kone oli sit ajoissa Tikkakoskella ja saatiin englantilainen Alicja-tyttönen kamoineen kyytiin. Koukattiin taas pääkampuksen kautta ja vietiin hänet sitten majoittumaan omaan soluasuntoonsa. Olipas mukavaa puhua natiivin englantilaisen kanssa, kun se englanti on niin selkeetä; verrattuna esim. singlishiin, jota singaporelaiset puhuvat. Singaporessahan siis virallinen kieli on englanti, mut se on hyvin erilaista mitä esim. brittienglanti. Kyl siihenkin tosin tottuu! ^^;

Semmonen päivä kera vaihtareiden, uusien ja vanhojen. Kohta pittää lähteä keskustaan vielä hoitaan asioita Iriksen kanssa, sit vähän käydä kokoustelemassa tutor-asioita koululla ja sit illalla noutaa kaks hollantilaista vaihtaria rautatieasemalta. Kiireinen päivä siis jälleen! Nooh, vähän tämmönen tasainen lasku kohti koulunalkua, kun saa jo hösätä tän edellisen viikon!


Ikimono gakari ~ Kimi ga iru


6 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu