Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

新風 ~ new winds

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

新風 ~ new winds

Tulin just kotiin venäjän kielen ja kulttuurin tunnilta. Osa sieltä potkittiin ulos, mut kaikki jotka oli ehtiny 26 ekan joukkoon ilmoittautuun, pääs mukaan, jei! Ei oo ketään tuttuja siel tunnilla, mut hyviä parikeskusteluja sain silti aikaseks vierässäni istuneen vanhemman herran kanssa. :-p Osa opiskelijoista tuli Avoimen AMKin puolelta, joten siel oli myös aikuisempaa väkee.

Luulin, että opettaja olis ihan suomalainen tämän suomalaisen nimen vuoksi, mutta ihan venäläinen oli hän. Söpö aksentti. Vaikutti oikein hauskalta opettajalta. Kulttuuriosiossa käytiin ekana läpi ihan yleistä tietoa Venäjästä, ja puhuttiin aika paljon Euroviisuista. :-D Opin jo paljon kaikkee uutta - myös niistä viisuista. ;-) Venäjä on ilmeisesti sitä mieltä, että he voittivat Euroviisut vuoden 2008 lisäksi vuonna 2009, koska silloin voiton vieneen Norjan edustaja on kotoisin Venäjältä. :-p

Kieliosiossa opiskeltiin perusfraaseja, sekä osa kirjaimistosta. Vähän hakee tuo lausuminen, mut tosi kiva, et opettaja toistaa noit fraaseja ja pistää meitä keskustelemaan, niin ehkä se sieltä sit pikkuhiljaa. Hän laittoi Optima-työtilaan myös tosi hyviä linkkejä itseopiskelua varten. Ainakin toistaseks opettaja sai mut hyvin motivoitumaan opiskeluun! :-)Huomasittekin varmaan, et muokkasin eilen tuota vasenta palkkia. Järjestelin ja lisäilin vähän noita matkapäiväkirjalinkkejä, että halutessaan ne löytää helpommin, kun ne tuppaa muuten hukkumaan tänne muun tekstin sekaan. Lisäsin sinne myös kyselyn, jonka vaihdan viikoittain. Muistakaahan vastata! :-D Saa vähän enemmän infoa kävijäkunnastakin.

Tuosta sivupalkista löytyy nyt myös mun suosikkiblogejani. Bloggerin kautta luen muitakin, mut listaan tuonne aina tämän hetken ykköset. Lähes kaikki tuon listan blogit ovat sellaisia, jotka päivittyvät säännöllisesti, joten niitä on mukava seurata. Suosittelen kurkkaamaan jokaista niistä! :-)Yks kiva asia syksyssä on se, et telkkarista alkaa taas uusia hyviä sarjoja kesäuusintojen sijaan. (Kyllä, oon telkkarin orja.) Tänään klo 21:00 alkaa Subilla Top Chef Masters, jota oon odottanut jo pitkään! Tää poikkeaa aikaisemmista Top Chefeistä siten, että jokaisessa jaksossa neljä jo tunnettua huippukokkia kisaa finaalipaikasta, ja finaalin voittaja saa palkinnoksi 100 000 dollaria valitsemalleen hyväntekeväisyysjärjestölle. Toivottavasti tää on yhtä otteessaanpitävä ja draamapitoinen mitä aikaisemmatkin Top Chef -kaudet, vaikka idealtaan hieman niistä poikkeaakin.

Tuntuu, et hirveesti kaikkii uusia draamasarjojakin on alkanut/alkamassa. En vaan oikeen tiedä, et mitä niistä lähtis kattomaan. Onko suosituksia uusista draama- tai tosi-tv-sarjoista? :-)


The Blue Hearts ~ Boku no migite

6 kommenttia:

 • 1. syyskuuta 2010 klo 19.00 , Blogger kewashii kirjoitti...

  Jee minun blogi päässyt suosikkilistalle ^o^ Kiitos!

   
 • 1. syyskuuta 2010 klo 19.04 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  kewashii: Hee, kiitos itselles kivasta blogista! :-) Oli kiva lueskella noita sun japaninkokemuksiasi ja katsella kivoja kuvia. Toivottavasti jatkat ahkeraa kirjoittelua. :-)

   
 • 1. syyskuuta 2010 klo 21.00 , Blogger sugar-trick kirjoitti...

  Oi! Kiitos, että lisäsit blogini suosikkilistalle! :3
  Toi matkapäiväkirjalinkki-osuus on tosi kätevä ja vastasin tuohon kyselyyn!

  Tekis mieli katsoa toi Top Chef Masters, mut mun on ihan pakko mennä aikaisin nukkumaan kun on nuo yöunet jääneet viimeaikoina vähemmälle! Voiskohan noita jaksoja kytätä jälkikäteen netistä........

   
 • 1. syyskuuta 2010 klo 21.17 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  sugar-trick: Kiitti sullekin kun oot lisänny mun blogin sun listalle. ^^ Jee, kiitti et vastasit kyselyyn! :-))

  Vaikuttaa ihan hyvältä tää Top Chef Masters! Ainakaan aikaisemmat kaudet ei oo tulleet sinne Subin netti-tv:seen, mutta kyl varmaan tuolta muualta vepin syövereistä noi löytyy. ;-)

   
 • 2. syyskuuta 2010 klo 18.09 , Anonymous Satu kirjoitti...

  Moi! Sun blogii on tosi kiva aina lukee, en jaksa oottaa että pääsee lukee sun Korean matkasta :) Tätä on kysytty ehkä ennenki, mut mitä kaikkee tohon matkailualan opintoihin kuuluu? Ku oon ite kiinostunu opiskelemaan sitä. ^_^

   
 • 2. syyskuuta 2010 klo 20.01 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Satu: Kiitti kommentista! Kiva kuulla, että oot tykännyt lueskella mun blogia. :-)) Itte oottelen kans innolla et pääsen sielt Koreast kirjotteleen! :-)

  Meillä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa ekana vuonna noihin opintoihin kuului aika pitkälti sellaisia yleiskursseja johtajuudesta ja yrittäjyydestä. Tosi paljon on ollut ryhmätöitä. Keväällä aloitettiin perustamaan kuvitteellista matkailualan yritystä, ja se homma jatkuu myös nyt syksyllä.

  Ihan puhtaasti matkailualan kursseja meillä oli keväällä semmonen kuin "elämyspalvelujen tuottaminen ja johtaminen", se oli oikein mielenkiintoinen. Nyt ens viikolla alkaa kans matkailun puolelta "management of accommodation services" -niminen kurssi, joka pidetään englanniksi.

  Ekana vuonna meidän täytyi tehdä työharjoittelua koululle 52:n tunnin verran asiakaspalveluhommissa. Tutkintoon kuuluu myös kaksi 10 viikon pituista harjoittelujaksoa, jotka saa tehdä missä vaan matkailualan yrityksessä. En tiedä vielä, missä kakkosharjoitteluni teen, kun en oo viel päättänyt ees sitä, jäänkö Suomeen vai haenko taas jotain paikkaa ulkomailta. :-)

  Välillä on vähän turhauttanut tuolla koulussa, koska ei tuo nyt ihan pelkästään sitä matkailualaa ole, vaan peruskurssit on samat joidenkin muiden koulutusohjelmien kanssa. Oon kuitenkin huomannut, että ne kurssit on antaneet oikein hyvää pohjaa työelämään. :-)

  Varmasti vaihtelee opetussuunnitelmat koulujen välillä, mut tuommosta ainakin meillä! :-p

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu