Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

結婚式とストックホルム ~ Wedding and Stockholm

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

maanantai 18. lokakuuta 2010

結婚式とストックホルム ~ Wedding and Stockholm

Saavuin muutama tunti sitten takaisin Jyväskylään Tukholman reissulta. Käytiin neljän hengen porukalla päivä Tukholmassa -risteilyllä, oli kyl kivaa! Tukholmaa kohti lähdettiin lauantaina, mutta perjantaina puolestaan käytiin kavereiden hääjuhlassa.



↑↑ Häät pidettiin Korpilahdella, Matkailutila Surkeenjärvellä, jonka omistaa sulhasen vanhemmat. Suureen saliin oli katettu pöydät noin 140 hengelle. Itse vihkimistä ei tässä juhlassa pidetty, vaan käytiin suoraan herkkupöydän kimppuun!



↑↑ Juhlassa oli ihan uskomattoman herkulliset ja monipuoliset tarjoilut. Pääruokapöydässä oli salaatteja, lihoja, kaloja, kasvisruokia... Ihan mitä kuvitella saattoi! Söin itseni jo aivan ähkyksi ajattelematta sitä, että pääruokaa seuraisi tietysti hääkakut... Kakkujälkkäripöytä oli ihan yhtä monipuolinen ja mahtava kuin pääruokapöytäkin! Hääkakkuja oli viittä eri sorttia, jonka lisäksi oli mokkapaloja, keksejä, karkkeja, suklaata... Huuh!

Kyllä oli aivan mahtavat juhlat. Nää juhlat olis jatkuneet perjantaista aina sunnuntaihin saakka, mutta valitettavasti oltiin sovittu tuo Tukholman reissu juuri samalle viikonlopulle, niin me lähdettiin jo perjantai-iltana takaisin Jyväskylään. Kuulemma oli ollut mahtava bileviikonloppu!

Hääparista mulla ei ole nyt kuvaa, sillä hääparin toive oli, ettei juhlan valokuvia leviteltäisi Internettiin. Häävalssista mulla on yksi video, jonka ehkä jossain vaiheessa voin tänne pistää. Häävalssina toimi Nightwishin The Islander, jonka esitti meidän kavereista koostuva bändi. Oli oikein kiva valinta. (-:



↑ Lauantaina nostettiin Helsingissä ankkurit kohti Tukholmaa.



↑ Heräsin aamulla vähän aikaisemmin, sillä pyörittelin meille kasan onigirejä laivaevääksi. Valkoisen riisin sekaan sekoitin pussillisen japanista ostamaani leväpohjaista kasvisriisimaustetta. Oli hyvää!



↑↑ Laivalla ei ihan hirveesti virikkeitä ole, mutta olihan sitä videopelejä pelattava. Tai no, itse katsoin vieressä, kun ei tää uhanalaisten eläinten ampumispeli mikään hirveen mielenkiintoinen ollut. :-D Karaokea oltais käyty laulamassa, mutta meni ihan sairaan nopeesti se koko kolmituntinen karaokesessio täyteen. Höh.




↑↑↑ Aamulla oli mukava herätä hytin ikkunasta pilkottavaan auringonpaisteeseen ja kauniin syksyiseen päivään Tukholmassa. Tukhoman saaristo on niin kaunista söpöine taloineen. Tuo keskimmäisen kuvan kirahviksi maalattu nosturi on ihku!



↑↑ Viking Linen terminaalista on vain noin 30 minuutin kävelymatka Gamla Staniin ja Drottninggatanille, joten päätettiin bussin sijaan kävellä sinne suuntaan, kun aamukin oli niin kaunis. Mä en saa koskaan kyllikseni Tukholman vanhasta kaupungista; ne kadut ja talot on niiiiin söpöjä! Toisaalta ne turistikrääsäkaupat vähän pilaa sitä tunnelmaa, mutta eipä täällä maailmassa niitä karkuun pääse. ^^; Niin, näissä kuvissa on siis mun matkaseurue; kihlattuni Joni, sekä meidän hyvät ystävät Heini ja Einari. (-:



↑↑ Saavuttiin Drottninggatanille yhdentoista aikoihin aamulla, ja koska oli sunnuntai, lähes kaikki paikat aukesivat vasta kahdeltatoista. Ruokapaikaksi oltais valittu Taco Bar, mutta koska se oli kiinni, päädyttiin me Mäkkäriin! :-D Mut oli kyl hyvä hamppari tää mikä valittiin, M Bacon, pekonihampurilainen edam-juustolla ja todella maistuvalla tuoreella sämpylällä. Omnom! En oo Suomessa nähnyt tota.



↑ Kun ne kaupat sitten aukesi, kierreltiin putiikkeja Drottninggatanilla sekä Gallerian-ostoskeskuksessa. Löysin itselleni kaksi paitamekkoa, hameen sekä hanskat ja vyön. Yhteensä maksoivat alle 500kr eli vain noin 50 euroa; ihanat alennusmyynnit! ^__^



↑↑ Gallerianissa on ihana American Cookies -niminen koju. Aijai että oli herkunnäköisiä jättimuffineita!

Hirveen nopeesti meni Tukholman päivä, mut oli kyl tosi kivaa! Oli tosi aurinkoinen ja lämmin syyspäivä, ihan toista mitä lumisateinen lähtöpäivä Helsingissä. :-p Ois siellä toisenkin päivän voinut viettää, mut ens kerralla taas sitten! (-:



↑↑ Ekassa kuvassa iltapala laivalla; kokista, juustoja, salamimakkaroita ja suklaata! ;-D Tokassa kuvassa mun lempparijuoma (kokiksen jälkeen... ^^;), Ramlösa! Nuo maku-Ramlösat on paljon parempia kuin suomalaiset maustetut kivennäisvedet. Harmi etten löytänyt kaktus-Ramlösaa, johon rakastuin viime Tukholman reissulla. Ehkä se oli silloin vain kausituote. Tuo mango oli onneksi kans oikein mmmaukas!



↑↑ Kävin eilenillalla Maarianhaminan pysähdyksellä kannella kuvailemassa, mutta ei siellä kyllä oikeen muuta ollut kuin hirmuisen pimeetä, tuulista ja kylmää. :-p


Oli kiva aloitus syyslomaviikolle! Alkuloma menee varmaan siihen löhöilyyn, mutta loppuviikosta pitänee tehdä muutamia rästiinjääneitä tehtäviä. Muillakin näytti olevan syysloman suunnitelmissa löhöily, sillä 36% lukijoista kertoi viettävänsä syyslomansa kotona löhöillen. 33% puolestaan taitaa mennä syksyn ilman lomaa, sillä he vastasivat kyselyyn, mikä syysloma? Ahkeria opiskelijoitakin lukijoihin mahtuu, sillä 23% kertoi opiskelevansa syyslomalla. Vain 8% kertoi matkustelevansa.

3 kommenttia:

  • 18. lokakuuta 2010 klo 23.02 , Blogger Lilya kirjoitti...

    Se 33% on varmaan meistä yliopistoraukoista koostuva syyslomaton lukijaosuus. :-(

     
  • 19. lokakuuta 2010 klo 1.56 , Blogger Heikki Salo kirjoitti...

    Hm, eipäs muuten ois käyny ees mielessä, että tässä vois itseki olla joskus syksysin viikon lomalla. o_O

    Harvinainen valinta tuo hääparin facebook-linja siihen nähden, että eipähän tarvitse niidenkään tärkeenä päivänä jännittää tuleeko jokaiseen >100 kameraan hieno kuva. Ja upea pari ja pilleet.

    Note to self: jos joku huijaa mut risteilemään niin täytyy näköjään päästä käymään maissakin.

     
  • 19. lokakuuta 2010 klo 14.15 , Blogger Lotta | Watia.fi kirjoitti...

    Lilya: Niinpä, on teillä rankkaa! Teillä alkaa toisaalta opiskelut syksyllä viikon meitä amkilaisia myöhemmin, mut kyl meikä ainakin osaa arvostaa tota syyslomaa enemmän kuin viikon lisäystä kesälomaan. ;-p

    Heikki: Juu paljon kivempia nuo risteilyt joilla pääsee maihinkin - ei se veneellä pilettäminen mitään sen kummempaa oo kuin maissakaan!

     

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu