Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

カレーの日 ~ Curry day

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

カレーの日 ~ Curry day

Tänään oli taas curry-päivä! Tällä kertaa ei tehty pussicurrya, vaan kuutiocurrya.↑ Ostin Japanista tällaisen jättipakkauksen vitostason currya. Tulisimman version tunnistaa yleensä mustasta paketista. Tässä on curry-kuutioiden lisäksi mukana vielä Garam Masala -maustetta, jolla curryyn saadaan lisää maukkautta ja pikanttiutta.↑ Paketista löytyy seloste eritasojen curryista. Ykkönen on siis miedoin ja vitonen tulisin.↑ Paketissa on myös kuvallinen ohje curryn tekoon. Suomesta saatavissa paketeissa on usein ohje myös suomeksi tai vähintään englanniksi.↑ Curry-paketin sisältö on tämännäköinen. Koska tämä on jättipakkaus, tulee mukana currykuutioita ja Garam Masala -maustetta yhdeksään annokseen. Me käytettiin tästä tällä kertaa vain puolet, sillä nuo ainekset on kätevästi pakattu puoliksi.↑ Curryyn voi laittaa mitä tykkää; lihaa, kalaa, kanaa, kasviksia... Mitä vain! Ohjeessa usein kehoitetaan käyttämään lihaa, mutta tällä kertaa tehtiin ihan kasvisversio. Pilkottiin currya varten perunat, porkkanat, sipulit, paprikat ja kesäkurpitsat. Sieniäkin (kokonaisia herkkusieniä purkitettuna) meidän piti sinne sekaan laittaa, mutta unohdettiin ne käyttää. Toiseen puolikkaaseen jääpi sitten ne! :-p↑ Curryn kokoaminen aloitetaan sillä, että kuullotetaan kasviksia tilkassa öljyä hetken aikaa. Mikäli käytät lihaa, kannattaa se paistaa ensin, ja heittää sitten kasvikset sekaan.↑ Sitten kaadetaan kasvisten päälle vettä ohjeen mukaan (tähän puolikkaaseen (4-5 annosta) satsiin käytetään 7dl) ja annetaan kiehua sen aikaa, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.↑ Sitten ne currykuutiot. Kun kasvikset ovat pehmenneet, paloitellaan currykuutiolevy ja lisätään se kattilaan. Samalla joukkoon lisätään (mikäli paketista löytyy) Garam Masala -pussin sisältö.↑ Currykuutioiden seokseen liuettua curry on valmista tarjoiltavaksi! Kastikkeen tulisi olla sakeaa eikä vetistä, joten jos tuntuu siltä, että olet laittanut kattilaan liikaa vettä, kannattaa keitosta keitellä hetken aikaa halutun sakeusasteen saavuttamiseksi.↑ Keittelin riisinkeittimellä kylkeen tummaa riisiä, mutta voi käyttää tietysti mitä riisiä haluaa. Japanissa käytettävä riisi on pyöreäjyväistä ja vaaleaa. Pilkoin lisäksi viereen cocktail-kurkkuja, sillä Japanissa on tapana syödä curryn kanssa säilöttyjä kasviksia tuomaan ruokaan hapanta makua. Ihan hyvin sopivat nekin kylkeen! :-)


Amnamnam, kyllä oli kuulkaas hyvää! Tuo vitosen tulisuusaste on juuri täydellinen meille, kun tykätään mausteisesta ruuasta. Kolmosesta kannattaa ehkä aloittaa, jos ei ole ihan varma miten tulista tykkää syödä. Onneksi tuota tuli iso kasa, joten huomiseksikin jäi mussutettavaa! :-))

10 kommenttia:

 • 10. lokakuuta 2010 klo 20.56 , Blogger da hae cho kirjoitti...

  Nami, näyttää hirveen hyvältä! :D
  Kätevältä vaikuttaa muuten tuo kuutiocurry.

   
 • 10. lokakuuta 2010 klo 23.36 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  da hae cho: Juu ne on kyl tosi kätsyi! Vaikka nuo Suomessa maksaakin noin kaksinkertaisen hinnan siitä mitä Japanissa, ei ne silti hirveen kalliita oo. Muistaaksnei semmosen 4-5 annoksen paketin saa Jyväskylän Asian Foodista 3,5 eurolla. :-)

   
 • 11. lokakuuta 2010 klo 6.27 , Blogger sugar-trick kirjoitti...

  Kiitos ohjeesta! :-D
  Mua on kiehtonut jo pidemmän aikaa tuo japanilainen curry... Mutta joudun varmaankin alottamaan ihan ykköstasosta, sillä oon sen verran herkkä tuliselle ruoalle. 8D;

   
 • 11. lokakuuta 2010 klo 10.20 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  sugar-trick: Jee, kiva että ohjeesta on hyötyä~ ^^ Ykköstaso on varmaan myöskin ihan maukas! :-)) Kokeilemalla sieltä löytää sit sen itselleen sopivan tason. ^^

   
 • 11. lokakuuta 2010 klo 15.04 , Anonymous Minna kirjoitti...

  Heh, näyttää ihan suklaalevyltä nuo currykuutiot... Ja noista pienistä paketeistakin tulee jotain mieleen. Voi vitsi kuin hyvännäköinen lopputulos! Tuli nälkä.

   
 • 11. lokakuuta 2010 klo 17.38 , Blogger Minya kirjoitti...

  Suklaacurrya, nam! ♥ Pitäiskin selvittää saako noita Tampereella mistään, kun ei ole varaa lähtä Hesasta asti hakemaan. Siitä on aivan liian pitkä aika, kun oon viimeksi currya keitellyt!

   
 • 11. lokakuuta 2010 klo 18.23 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  Minna: Niin näyttää! :-) Luulin ensin että nuo pienet paketit on semmosia kosteudensitojia mitä Japanissa on jokaisessa pussukassa ja paketissa, mut ei ne sit olleetkaan. ;-p

  Minya: Suklaa ehkä tois ihan kivan maun curryyn! :-) Luulis että löytyy Tampereelta, kun täältä Jyväskylästäkin saa. (-:

   
 • 12. lokakuuta 2010 klo 0.53 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Hyvältä näyttää :) Upin muuten sen reseptin jolla itse tein kerran カレーライスa alusta asti itte. Tuolla ohjeella tulee mun mietoon makuun kohtuullisen tulista, eli varmaan tuolla japanilaisella asteikolla 2-3 levelin tulisuutta.

  http://i149.photobucket.com/albums/s66/ngz1/Sekalaista/tn_DSC02869.jpg

   
 • 12. lokakuuta 2010 klo 0.55 , Anonymous NgZ kirjoitti...

  Jaa linkki ei toiminut: http://s149.photobucket.com/albums/s66/ngz1/Sekalaista/?action=view&current=tn_DSC02869.jpg

   
 • 12. lokakuuta 2010 klo 14.17 , Blogger Lotta 「lottimus」 Watia kirjoitti...

  NgZ: Kiitti reseptistä! Vaikuttaa hyvältä, täytyypä testata tuota! :-)

   

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu