Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

終わっちゃった ~ it's over

うなぎ丼 ♨ UNAGIDON

torstai 24. kesäkuuta 2010

終わっちゃった ~ it's over

Eilen oli viimeinen työpäivä. Huu. Miten miten miteeeen meni aika näin nopeesti?! En voi tajuu. Vähän semmonen häh-fiilis nyt. :-D Mut, tänään meen vielä illalla työkavereitten (joku 25 tyyppiä) kanssa syömään! :-)) Parasta. Meillä on tää viikko tosi hiljanen töissä, eikä tänään oo yhtään enkaita tai ketään yöpyjää, joten melkeen kaikki pääsee sitten vähän juhlimaan yhdessä. Tulipa kivaan saumaan!

Eilinen vika työpäivä oli tosi rauhallinen, joten oli oikeen mukava päätös. Vähän tossa muutama viikko sitten kyselin okami-sanilta, voisko mitenkään saaha kotiinviemiseksi mun työvaatteita, kimonoa, tai edes noita alusvaatejuttui mitä sen kans käytetään. Okami-san sit sanoi, et hän on alusta asti aatellutkin, et saisin ne kotiinviemiseksi - et voisin harjoitella kimonon pukemista kotonakin. No meil oli sit diilinä et saisin ton kesäkimonon mukaan, mut eilen hän sit sanoi, et haluutko ton vaaleenpunasen kimononkin? No tottakai haluun! Sainpa siis kaksi kimonoa. Lisäksi sain noi mun käyttämät obi-vyöt, ja sain vielä valita uusien kesäobien joukosta itselleni yhden. Ei oo nekään halpoja, ku siel penkoessani yhteen oli jäänyt hintalappu, ja se näytti 4800 jeniä. Valitsin just sen. :-D Sain viel tos pari päivää sitten yhen obishimen ja semmosen öö huivin mikä laitetaan ton obityynyn päälle. Kaikki uudet työntekijät sai semmoset lahjaksi. :-))

Eliii, mulla on nyt niinku kolme kimonoa (joista yks kesäkimono), kaks talviobia, kaks kesäobia, sekä kaikki tarvittavat aluskimonohässäkät, kolme obishimeä, kaks huivia... :-D Hui. Siistiä! :-D Ihan kiva palkka tästä kahdesta kuukaudesta! Maistuu.


Jepp! Ennenkuin kerron tästä loppureissusta, niin kertoilenpa pikkasen tosta toissapäiväisestä okami-sanin ja hänen siskonsa kanssa vietetystä päivästä!↑↑↑ Käytiin okami-sanin sekä hänen siskonsa kanssa tosi mageessa, japanilaistyylisessä kiinalaisessa ravintolassa. Meillä oli tämmönen oma huone, jossa oli parvekekin kivoine näkymineen. Vau!↑↑↑↑↑↑ Ruuat oli kiinalaisvaikutteisia, ja ne tarjoiltiin japanilaiseen tyyliin vuorotellen, eikä kaikkia kerralla, kuten Kiinassa on tapana. Olipas tosi kivaa nyt katsella tätä touhua asiakkaan näkökulmasta, kun itse on nyt jo toista kuukautta tarjoillut asiakkaille ruokia samaan tapaan. Kun itse on tehnyt samaa hommaa, näkee asian vähän eri kantilta. :-)

Okami-san oli tilannut meille valmiiksi tällaisen coursen. Kaikki oli tosi hyviä! Mun suosikki oli ehkä kuitenkin tuo neljäs ruoka, jossa oli kalaa tulisessa kastikkeessa. Tuo kolmas oli hauska, kun siinä sai itse kääriä tuon letun sisään misomarinoitua naudanlihaa. Voih, tuleepa vesi kielelle kun muistelee noita ruokia! :-D

Okami-san sit tietysti tarjos koko lystin (ei ollu mikää halpa paikka...), ja oikeen kokit tuli sinne ovelle meitä saattamaaan ja katsoivat meidän perään koko sen ajan, kuin me olimme näköpiirissä - samaa hommaa oon itse tehnyt asiakkaille meidän majatalolla, niin olipa hauska olla nyt sit siinä asiakkaankin roolissa! :-)


Okami-san oli multa aikaisemmin kysynyt et mihin haluun mennä tuona päivänä, ja sanoin sit tuossa aterialla, et haluun Ôharaan; pieneen kylään hieman Kioton ulkopuolella. Sinne sit mentiin okami-sanin siskon autolla! :-)↑↑ Ôhara oli tosi kiva pieni kylä. Maisemat matkalla sinne oli aivan upeat! Vuoristoa, peltoja ja vehreyttä. Ilma oli raikas ja mieli lepäsi ajellessa ikkunat auki noissa kauniissa maisemissa!

Käytiin Ôharan päänähtävyydellä, Sanzenin-nimisessä temppelissä. Oli jees paikka! Okami-san maksoi kaikki mun sisäänpääsymaksut ja juomat ja muut kulut. Ja lopuksi maksoi mulle vielä taksin kotiin! Huhhuh.↑ Minä ja okami-san Sanzeninin puutarhan edustalla.↑ Minä ja okami-sanin sisko samassa paikassa. Tää sisko oli käynyt 40 vuotta sitten Suomessa, ja muisti vieläkin jotain suomea! Kun tavattiin hänet siellä ravintolalla, hän tuli sinne sanoen Hyvää päivää! Minä olen rouva Sawaragi! Hih. Osasi laskea vielä täysin oikein yhdestä kymmeneen sekä sanoa kiitos. Siinä se tais sitten ollakin, mut aika hyvin muistettu neljänkymmenen vuoden takaa!↑ Nautittiin matchat tuossa puutarhan edustalla.↑ Puutarha. Se oli kaunis.↑ Kopioitiin Sanzeninillä sutraakin!↑↑ Sanzeninillä oli myös sammalpuutarha, jossa oli jotenkin tosi söpöjä pieniä Buddhan päitä! Hauskoi! :-))

Oli kyllä tosi jees päivä. Taas vahvistui näkemys siitä, kuinka ystävällisiä ja vieraanvaraisia japanilaiset ovat. Aivan mahtavia kokemuksia ollut taas tää kaksi kuukautta täynnä! Oon niin onnekas, et oon saanut tällasen mahdollisuuden. Tuleekohan tänään ja huomenna tippa linssiin, kun joudun sanoon heipat kaikille ihanille ihmisille ketä oon täällä tavannut. ;__;


Tässäpä vielä videota Sanzeniniltä:
Vaikka mulla nyt työt loppuikin, en suinkaan oo hyppäämässä ensimmäiseen lentokoneeseen ja lähdössä täältä takaisin Suomeen. Tästä eteenpäin pläni on sellainen, et huomenna kun oon käynyt hakemassa mun työtodistuksen ja sanoon vikat kiitokset työpaikalle sekä palauttaan tän kämpän avaimen, hyppään tavaroineni Yamashinaan menevään junaan ja meen viettään viikonloppua mun isäntäperheen luokse. Huomenillalla meillä on luvassa ravintolakäynti okaasanin sekä Yukikon kanssa! :-)) Lauantaina tai sunnuntaina ollaan suunniteltu käyvämme Hieizanilla, vuorella Kioton pohjoisosassa. Käydään myös katsomassa jotain Yukikon ja okaasanin sukulaisen taidenäyttelyä Yamashinalla.

Isäntäperheen luona oon maanantaihin saakka, jolloin mun neljä suomalaista ystävääni saapuu tänne Kiotoon! Siitä eteenpäin, aina 16.7. saakka kierretään ympäri Japania Japan Rail Passin voimin.

Reitti tulee olemaan Kioto-Beppu-Kagoshima-Hiroshima-Takayama-Tokio-Osaka. Jokaisessa kohteessa viivytään muutama päivä, paitsi Kagoshimassa vaan yksi, kun loppuu päivät muuten kesken! ;-D Tokiolle on kuitenkin nelisen päivää varattu. Fuji-vuorelle olis aikeena kans kiivetä. Aaa, en malta oottaa! :-D

Jätän mun tietokoneen sekä suuren osan tavaroista tänne Kiotoon ton reissun ajaksi, et on vähän helpompi junailla sit menemään. Tästä johtuen en pysty päivittämään hirvittävän usein. Mun kaveri sanoi kuitenkin ottavansa tietokoneen mukaan reissulle, joten ehkä saan sitä joskus lainata ja pikkasen tänne kuulumisia kirjoitella! :-))

Luultavasti kirjoittelen tuolta isäntäperheen luota vielä kuitenkin kerran tai pari ennen reissun alkua~ ^__^


Mut, nyt se on sitten... KESÄLOMAAAAA!!! :-))))))

5 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu